DESIGNTÄVLINGEN

Den 12:e maj klockan 12:00 till 13:e maj kl 21:30 pågår fashion UP!s designtävling.

 

Som tävlingsdeltagare får du möjlighet att designa en valfri outfit på plats och visa upp den under en modeshow inför en kompetent jury. Totalt har du 20 h på dig att designa och sy din outfit. Temat under modefestivalen och tävlingen är The beauty in dissimilar lines.

 

The beauty in dissimilar lines står för att vi alla uttrycker något eget och viktigt genom det vi har på oss. Vi bär alla på en historia och en identitet som inte är den andra lik. Vad förmedlar vi genom de kläder vi sätter på oss och hur påverkas vi av vår omgivning. Vem avgör och styr det du sätter på dig? Har du ens ett val? Är du modeslaven på fabriken eller konsumentenslaven, eller har du tagit makten i egna händer och ställer dig utanför modehetsen? Vad är ditt meddelande? Budskapskollektionen The beauty in dissimilar lines kommer ge oss svaret.

 

Hur går designtävlingen till?

Tävlingen äger rum i anslutning till övriga aktiviteter under modefestivalen Fashion UP! Det finns möjlighet för besökare att titta på under tävlingens gång. Fashion UP! vill öppna upp för en ansvarsfull, medveten och kreativ modebransch, och därför har vi valt att använda återbruksmaterial och ta vara på resurser som cirkulerar i samhället. Materialet har samlats in från Emmaus Björkå och är en blandning av textilier och kläder. Materialet kommer att gå i temats färger vitt, svart och gult.

Som tävlingsdeltagare blir du tilldelad en egen symaskinsplats, provdocka och modell. Genomgång av tävlingsregler ges på plats. Verkstaden är utrustad med allt material som kan behövas under tävlingen. Modeskisser/inspirationsbilder får medtagas, dock ej plaggskisser eller mönster. Ta gärna med ett eget sykitt och tänk på hur plaggen ska märkas med ditt “varumärke”.

Under arbetsprocessen kommer Helena Lundström finnas på plats som coach och ge tävlingsdeltagarna stöd, inspiration och råd. Tävlingen kommer avslutas på lördagkvällen med en modevisning och show, där allmänheten kan köpa biljetter till finalkvällen av festivalen. Fashion UP! står för styling, modeller & accessoarer till modeshowen.  

Juryn kommer att bedöma deltagarnas prestationer utifrån följande:

– Koppling till temat The beauty in dissimilar lines

– Kreativ höjd/unikitet

– Ready- to- wear

– Hantverk/teknisk nivå.

Så här ansöker du till tävlingen

Tävlingsanmälan är öppen fram till 30 april klockan 00:00. För att kunna vara med och tävla ska du skicka in följande till event@kladoteketgoteborg.se:

  • Tävlingsformulär. Ladda ner det här.
  • CV med en kort beskrivning av dig själv/din bakgrund (max en A4-sida och klistra in i tävlingsformuläret). Döp filen med förnamn.efternamn
  • Bifoga 2-5 skisser på din tolkning av årets tema The beauty in dissimilar lines.
  • Bifoga 3-5 bilder på ett tidigare plagg som du designat och sytt själv. Minst 1 modebild/helkroppsbild, 1 närbild på valfri del av plagget, 1 närbild på sömmar.

När anmälningstiden gått ut väljs 10 deltagare ut som får vara med och tävla under modefestivalen.

*Deltagaravgift: 500 kr exklusive moms (betalas endast om du blir antagen till tävlingen).

 

MENY